USB Boot Windows Vista és Windows 7 telepítő készítése

Nézelődtem mert szerettem volna készíteni egy USB-ről BOOTolható Windows-t és ezt a pofonegyszerű módszert találtam.

Forrás:Link   Dyra, szo, 03/26/2011 – 13:42 /Hálás köszönet érte a szerzőnek!/

Gyors, mindössze 10 perces megoldás Boot USB készítésre Windows telepítővel – mindenféle külső progi nélkül! (Én azért szeretek USB-ről telepíteni, mert jelentősen lerövidül a telepítési idő, ezen kívül nem kell CD-t magamnál hurcolászni.)

Hozzávalók:

 • min. egy 4 GB-os Pendrive (a Windows Vista és Windows 7 telepítője kisebb egységre nem fér el) – Az Én (Szemcse) tapasztalatom szerint az újabb képfájlok már nem férnek rá, így 4 GB-os képfájlnál kisebbet válasszunk értelem szerűen. –
 • xcopy és diskpart konzolos parancsok (Windows XP SP2 már voltak, onnantól alap mindegyik Windowsban)
 • Vista vagy Windows 7 telepítő CD vagy ISO fájl
 • 10 perc szabad idő

A lépések sorban kis magyarázattal:

Helyezzünk a Pendrive-ot egy tetszőleges USB csatlakozóba!

Nyissunk egy konzolt! Legegyszerűbb a Windows Gomb (ctrl és alt között) és R egyidejű megnyomásakor előjövő “futattása” mezőbe beírni, hogy cmd majd Enter! A másik egyszerű módszer Windows 7 és Windows Vistánál a Windows Gomb megnyom, a prompt automatikusan a kereső mezőbe áll, beírjuk, hogy cmd majd enter! Még egy módszer: kikereshetjük a programok közt.

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy konzolt látunk vagy ha jobban tetszik, egy parancskezelőt.

Itt -ill. az ebből megnyíló ablakból fogunk “dolgozni” 😀 , lássunk is neki.

Írjuk a következő parancsokat:

diskpart

A Windows beépített lemezfelügyelője. Parancssorból kicsit kényelmesebben lehet paraméterezni, mintha a grafikus lemezkezelőt használnánk; bővebben itt. A parancs kiadása után engedélyeznünk kell a futását Windows 7 és Windows Vistánál. Az indítás után egy új ablak nyílik.

A következő parancsokat az újonnan megnyílt ablakba írjuk! Tehát, aminek a fejlécébe ez van írva C:WindowsSYSTEM32diskpart.exe!

list disk

Ezzel a paranccsal listázzuk, hogy milyen meghajtók vannak a gépünkben! Ennek segítségével tudjuk majd kiválasztani az USB-s meghajtónkat, amit méret szerint a legegyszerűbb megtenni! Mint látható, nálam a Lemez 3 a 4GB-os Pendrive.

Válaszuk ki a meghajtót:

select disk 3

Ezzel megtörtént, a továbbiakban ezen a meghajtón ténykedünk!

clean

Tisztítsuk meg a meghajtót!

create partition primary

Hozzunk létre egy új elsődleges partíciót!

select partition 1

Válasszuk ki a partíciót!

active

Adjunk neki aktív jelölést (ez feltétlen kell ahhoz, hogy Boot particiónk legyen)!

format fs=fat32

Formázzuk meg fat32-re (eltart 1-2 percig)!

assign

Rendeljünk csatlakozási pontot, meghajtó betűjelet az egységünkhöz!

exit

Lépjünk ki a diskpart-ból!

Egy kép a parancsokról a kilépésig:

A pendrive előkészítve! Most már csak egy dolgunk van, a Windows telepítőt át kell másolnunk! Ehhez előbb a telepítő CD-t be kell helyeznünk az optikai meghajtóba, vagy ha ISO fájlunk van, azt csatolni kell a rendszerhez (én a Virtual CloneDrive-t használom az ISO fájlok csatolásához).

Tehát: térjünk vissza a már megnyitott konzolunkhoz vagy nyissunk újat. És másoljuk át a telepítőt a Pendrive-ra! Nálam így nézett ki a parancs:

xcopy f:\*.* /s/e/f j:\

Értelmezés! xcopy-val másolj mindent az f: meghajtóról a J: meghajtóra a következő kiegészítő beállításokkal!

/s
Átmásolja a könyvtárakat az alkönyvtárakkal együtt, amennyiben azok nem üresek. Ha az /s kapcsoló nincs megadva, az xcopy parancs csak egy könyvtárból másol.

/e
Átmásolja az alkönyvtárakat, akkor is, ha azok üresek.

/f
A másolás közben megjeleníti a forrás- és célfájlok nevét.

Forrás: http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/cc773364(WS.10).aspx

Kimeneti képek:

Ha átmásolta a fájlokat, meg is volnánk! Nincs más dolgunk, mint berakni a gépbe a Pendrivot és beállítani, hogy USB-ről “bootoljon” (induljon) és telepíteni. Windows Vista és Windows 7 telepítővel próbáltam

11 Hozzászólás

 1. Nem értem a “Winyó” másolása hogyan jött be a képbe. Autorun.inf nélkül nem valószínű az autómatikus bootolás (nem minden esetben…). DOS felületen csak az okozhatott ilyen problémát, ha megtelt a pendrive.

 2. Alex Csonka

  Sziasztok az nem lesz probléma hogy nekem aszt irta ki amikor már el keztem másolni a usb-kulcsra a winyot amikor ezeket itt mindet megcsináltam és sikeresen vágig futot hogy autorunt nem tudta átt másolni és aszt ki hagytam ?…lécives válaszoljon valaki mer fontos:)) Köszönöm szépen elöre is!

 3. Györkös Balázs

  Köszönöm a gyors választ, sikerült!

 4. Györkös Balázs

  Hello! ha nekem a pendrive a H meghajtó és a virtual clone drive a windowst G meghajtónak csinálta akkor nekem az xcopy igy néz ki? xcopy g:\*.* /s/e/g h:\ ?

 5. Köszönöm az információkat!

 6. A pendrive-ot arra formázzuk, amire szeretnénk. A lényege a FAT és az NTFS -nek a wikipediában olvasható, melyik mit tud és miért jobb egyik a másiknál. Ezt nem taglalnám itt, ha megbocsát. A Fat32 azért favorizált a leírásomban, mert nem akarunk ugyebár a telepítőnkkel 4Gigás fájlokat kezelni, hiszen a cél csak a telepítés. A Windows 8 és a 8.1 szerintem ugyan ezzel a módszerrel is elkészíthető, bár nem próbáltam, de nincs túl sok jó tapasztalatom ezekről az OP rendszerekről. Így nem is szeretnék itt ezzel foglalkozni külön. Biztosan van, aki szereti és olyan is aki nem…Ízlések és pofonok.

 7. Szia!
  Köszönöm, szépen összeszedett és alapos leírás 🙂
  Két kérdésem lenne:
  – Fontos, hogy FAT32-re formázzuk a pendrive-ot? Csak így működik? NTFS nem jó?
  – Win8, Win8.1-ről nem esett szó, az is telepíthető ilyen módszerrel?
  Üdv,
  g

 8. Köszönöm szépen az észrevételeid és a linket a másik módszerhez.
  A kérdéses problémádra talán megoldás lehet az alábbi link.
  Acronis True Image

 9. Szia írtam már de nem látom, hogy megjelent volna. Van ennél egyszerűbb megoldás is. Látogass el ide: http://dirtywindows.hu/2010/04/02/2-1-0-129/
  Windows 7 Telepítése USB-ről cím alatt az első megoldás az ami nagyon egyszerű és jó. Én evvel csináltam. Az a lényeg az Ultraiso 9.5 feletti legyen
  Érdekelne még windows 7 re programok telepítése csendes módba. Kicsit macerás mindig installálni a sok progit.
  Köszönettel Attila

 10. Szia Attila vagyok!
  Van ennél egyszerübb megoldás. http://dirtywindows.hu/2010/04/02/2-1-0-129/ nézd meg ezt az oldalt én már így csinálom.
  Már csak a programok gyors installálását kell kitalálni. Csendes telepítésre gondolok. Nézegetem ezt az oldalt, talán találok valami megoldást rá.
  Az viszont idegesítő, hogy itt fehér az alap és szürke a betű alig látom mit írok. De szeretném megköszönni az Easeus magyarítást sokat kerestem!! Remélem majd műkszik is.
  Köszönettel AttilA

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.