Easeus Partition Master Home Magyarul

Az EASEUS Partition Manager Home Edition otthoni felhasználásra ingyenesen használható merevlemez particionáló. Alkalmas a merevlemezpartíciók átméretezésére, törlésére, mozgatására, készítésére, vagy letörlésére. Extra lehetőségek: rejtetté jelölés, jelszóvédelem, boot lemezek készítése. Figyelem! A műveletek során adatok törlődhetnek le a merevlemezről, ezért előtte érdemes biztonsági mentés készíteni a legfontosabb adatokról.

Egyik barátom megkért, hogy értelmes emberi nyelven magyarázzam el a telepítését és a használatát nagy vonalakban. Erről elkészítettem két kezdetleges videót, amit az alábbi linkeken keresztül megtekinthet.

Telepítés megtekintése

megnezMéretezés megtekintése

easeous

A magyarosított verzió az alábbi linkről letölthető. A program honosításért köszönet Zityisoftnak! download

 

6 Hozzászólás

 1. Olyan nincs, hogy nem engedi. Nézz utána az Fdisk és format parancsos módszernek és utána uszítsd rá újra CD-ről a Windows-t. Ha így sem megy kérj meg egy szakértőt, aki már csinált ilyet. Másrészt már nem kínlódnék az Xp-vel csak , ha nagyon nem tudom nélkülözni (mondjuk őskori a számítógép). http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/end-support-help

 2. A telepítés meg történt csak nem engedte a a rendszer megformázni a c partíciót nem törölte a fájlokat és így 80gb szabad helyből csak 35gb szabad hely lett azért kérdeztem hogy ezzel utólag nem lehet formázni vagy megint kezdjem a telepítést előről csak az a baj hogy már többször telepíttem és soha nem engedi törölni a c partíciót.De azért letörli részben a fájlokat és telepíti a windowst de mindig foglalt marad több mint a fele. Telepítés után máris foglalt 45gb vagyis nem töröl.Egyébként asztali számítógép.

 3. A leírtak alapján nem derül ki konkrétan mi a probléma, de leírom hogyan csinálnám Én.
  Ennek feltétele, hogy legyen egy XP-s Boot lemezünk.
  Windows XP telepítése: https://www.youtube.com/watch?v=WnWr_8X1F5Q
  Ha valami el van kókányolva a winyónkon akkor egy USB-s DOS-t készítsünk: http://www.hunstart.hu/okossagok/dos-az-usb-n/
  ÉS itt a régi hagyományos módszerekkel (Fdisk és format) parancsunkkal az USB-ről bootolva partícionáljuk és formázzuk le lemezünket.
  Ha ez laptop, akkor elképzelhető, hogy a merevlemez spécin van formázva, anno mondjuk rajta van az előtelepített windows, akkor viszont a gép indításakor egy billentyűt vagy kombinációt kell lenyomni egyedileg annak újratelepítéséhez.

 4. Szia! Olyan problémám lenne hogy Windows xp telepítettem csak a c meghajtót akartam törölni. De mikor rá kattintottam a törlésre ki írta hogy a nem törölhető, mert ideglenes fájlok vannak rajta ami kell a telepítéshez. És pont az lett volna a célom hogy teljesen töröljem mert valami foglalja amit nem látok 80gb a partíció és így újra telepítés után is csak 35gb hely van.Az lenne a kérdésem hogy utólag ezzel a programmal nem lehet formázni a c meghajtót hogy újra 80gb legyen csak azt nem tudom hogy akkor az op rendszer is törlődik? Köszi a segítséget

 5. Valószínűleg Bad sector van a meghajtón:
  Bővebben erről it olvashat:
  http://forum.easeus.com/viewtopic.php?t=17540
  Amit Én javaslok:
  1. Start menüben kiválasztja a “számítógép” menüpontot ott jobklikk a meghajtón “Tulajdonságok” majd azon belül…
  2. Kattintson az “Eszközök” fülre
  3. Hibaellenőrző részen kattintson az ” Ellenrzés…” gombra
  4. Itt pipáljuk ki mindkét lehetőséget majd ütemezzük be a lemezellenőrzést a felugró ablakban.”Indításs”-ra kattintva
  5. Ezután indítsuk újra a gépet.
  6. Fájlrendszer vizsgálat után, ha nem volt hiba van esélyünk az újraméretezésre, próbáljuk újra.(A fenti lépéseket mindkét meghajtón végezze el.)
  7. Ha azt tapasztalja, hogy rossz a meghajtó, nem javaslom az átméretezést, mivel adatvesztés veszélye állhat elő.
  Hard disk sentinel nevű programmal könnyen felmérhető a meghajtó állapota egyébként.

 6. Kemény György

  Van egy 120Gb-os vincseszterem, a C és D partícióval, a C=40 Gb, a D 80 Gb. A C majdnem megtelt , fe kéne növelni legalább 50-re. Ehhez előszőr a D-t csökkentettem 70 Gb-ra, de az újraindításkor a program hibát jelez, Erropr code:9. és nem hajtja végre a módosítást. Mi ez, és mit lehet tenni? (Az EASUS PM 1.64-ről van szó)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.