A PPPOE kapcsolat automatikus indítása a rendszerrel

Egy ismerősöm gépén telepítettem újra a rendszert és felmerült a kérdés, hogy PPPOE kapcsolatot a Windows 7-ben, hogyan lehet automatikusan indítani. Elsőnek Nekem nem akart menni és akkor találtam eme jó kis megoldás leírását.

Nos természetesen beállítható, hogy ez a fajta kapcsolat is automatikusan csatlakozzon a rendszerbe való bejelentkezéskor.

Tehát miután beállítottad a PPPOE kapcsolatodat, megadtad a felhasználónevet, jelszót és csatlakozott a netre, kattints az Értesítési területen lévő hálózati ikonra, és válaszd a Hálózati és megosztási központ szöveget (ha nincs az Értesítési területen az ikonja, akkor a Start Menü keresőjébe írd be, hogy hálózati és megosztási központ, és nyomj Enter-t).

A megnyíló ablakban a bal oldali sávban kattints az Adapterbeállítások módosítása szövegre. Itt kattints jobb gombbal a PPPOE kapcsolatra és válaszd a Parancsikon létrehozása parancsot (közli a Windows, hogy itt nem tud létrehozni és kívánod-e a parancsikont az asztalon elhelyezni, mondd neki, hogy igen).

Most menj a Start Menü – Minden program részébe és kattints az Indítópult mappára jobb gombbal, válaszd a Megnyitásparancsot. Ezután ugyanitt válaszd a Megnyitás – All Users parancsot is. Mind a két mappába másold be az asztalon található PPPOE kapcsolat parancsikonját (ha bemásoltad mindkét mappába, akkor az asztalról már törölheted a parancsikont). Zárd be az ablakokat.

Most a Start menü keresőjébe írd be, hogy inetcpl.cpl, és nyomj Enter-t. A megjelenő ablakban menj a Kapcsolatokfülre. Itt jelöld ki a PPPOE kapcsolatodat és kattints a Beállítások gombra.  Pipáld be a Beállítások automatikus észlelése jelölőnégyzetet, alulra pedig írd be a felhasználónevedet és a jelszavadat a PPPOE kapcsolathoz. Nyomj OK-t.

Ezután még pipáld be a Mindig az alapértelmezett kapcsolat tárcsázása jelölőnégyzetet, nyomj mindenhol OK-t, majd indítsd újra a rendszert, és ellenőrizd, hogy kapcsolódik-e automatikusan.

Forrás: http://www.windowsmix.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.